FAQ

Hieronder vind je een lijst met onze veelgestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te tonen. Mocht jouw vraag er niet tussen staan kan je altijd contact met ons opnemen.

Algemene vragen over Nicotine Pouches

Snus en nicotine pouches zijn zakjes die je onder je lip stopt waardoor er nicotine wordt opgenomen door middel van je tandvlees. Het verschil is dat er in nicotine pouches geen tabak zit en in snus wel. Meer informatie kun je lezen in onze blogs

Nicotine pouches kun je het best op een koele plek bewaren. Zodra je het bakje opent kan je deze het beste binnen 5 dagen gebruiken, anders begint het product smaak en nicotine-effect te verliezen. Verder adviseren wij om de bakjes in de koelkast te bewaren zodat deze langer zijn houdbaarheid behoud.

De nicotine pouches bevatten doorgaans nicotine, vulstoffen zoals plantaardige vezels, pH-regelaars, stabilisatoren, zoetstof en smaakstoffen. Naast nicotine worden de andere ingrediënten veel gebruikt in de meeste voedingsproducten en zijn de ingrediënten EU-goedgekeurd.

Nee. Geen van onze producten bevat tabak.

Bestelling & levering

Om een bestelling te kunnen plaatsen dien je een account aan te maken. Accounts kunnen enkel aangemaakt worden met een geldig BTW nummer en bewijs van inschrijving bij de kamer van koophandel.

Bestellingen geplaatst op werkdagen vóór 16:00 worden dezelfde dag nog verzonden, mits de bestelde artikelen op voorraad zijn. Met PostNL heb je het vaak de volgende dag al binnen. Met DPD kan dit 2 werkdagen duren. Bestellingen die zijn geplaatst in het weekend worden verzonden op de maandag daarop. Meer info over de verwachte levertijden vindt je in ons verzendbeleid of in de tracking link die je hebt ontvangen.

Neem contact op met de klantenservice en zij zullen je helpen met een passende oplossing.

Ja, zodra we de bestelde artikelen hebben ingepakt, ontvang je een e-mail of een link in je sms met bezorginformatie en een link om je pakket te volgen via een track nummer.

Wij adviseren om eerst even in de spamfolder te kijken van je mailbox. Kijk ook of het aankoopbedrag van je bankrekening is afgeschreven. Als dit het geval is neem dan contact op met onze klantenservice.

Wij vinden het erg jammer als dit gebeurt. Wanneer de producten in het pakket onbeschadigd zijn dan kan dit gebeuren door bijvoorbeeld slecht weer of nalatige afhandeling van de postkoerier, de producten zijn dan nog gewoon te gebruiken. Zijn de producten wel beschadigd? Neem dan direct contact op met onze klantenservice. Zij helpen je als er goederen ontbreken of onbruikbaar zijn.

Het retourneren van je bestelde producten is bij ons mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van je producten. Meer informatie vind je in ons retourbeleid

We adviseren je om eerst bij de specifieke douane van het land van bestemming te informeren wat de wetgeving zegt voordat je een order plaatst. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor in beslag genomen goederen.

Overige vragen

Nicotine pouches zijn legaal in Nederland. De producten die wij aanbieden bevatten plantaardige vezels en dus géén tabak zoals in de originele Zweedse snus dat verboden is in Nederland.

De kortingscode kan worden ingevuld tijdens het afrekenproces.

Probeer eerst je wachtwoord te herstellen. Lukt dit niet stuur dan een mail naar info@ngpouches.com zodat onze klantenservice je kan helpen.

Voor al je overige vragen kun je op verschillende manieren contact met ons opnemen. Stuur gerust een mail naar info@ngpouches.com of vul ons contactformulier in.